2017-04-20


Honfi György: Királyság 2
ekönyv

Rekord hosszúságú sakk feladványsorozat
Világrekord?!


Ez a kötet a "Királyság" című könyv folytatása. Abban egy olyan sakk feladványsorozatot mutattam be, ahol mind a 64 mezőhöz két feladvány készült, egy kétlépéses és egy háromlépéses miniatűr matt feladvány, összesen 2x64=128 darab.

Ebben a kötetben újabb 2 feladványt találhatnak minden mezőhöz, ezúttal egy kétlépéses és egy háromlépéses miniatűr szabadmatt feladványt, ismét 2x64=128 darabot.

A két kötetben így, egy egészen különleges, rekord hosszúságú, 256 miniatűrből álló sakk feladványsorozatot található. Négyesi György sakktörténész barátommal hiába kutattunk, úgy tűnik, hasonlót még senki nem készített a világon! Azt biztosan állíthatjuk, hogy Magyarországon egészen biztosan nem! Sőt, a Nemzetközi Sakkszerzemény bizottság (WFCC) sem tud ilyen típusú rekordról.

A feladványszerzésben a legfeljebb 7 bábot tartalmazó feladványokat nevezzük miniatűröknek. Ezek a népszerűbbek, mert a kevés báb miatt könnyebben megfejthetők. Ennek ellenére ez a kötet is mindenki számára komoly kihívás, hosszabb időre ígér tartalmas kikapcsolódást.

Ízelítőül bemutatom a c6 mezőhöz készült 4 feladványt. (A két mattfeladvány a "Királyság", a két szabadmatt feladvány a "Királyság 2" című ekönyvben jelent meg.)

Jó szórakozást!


Elkészült az angol nyelvű változat is!
Buy the English-language version:

Kingdom
Kingdom 2


A c6 mezőhöz tartozó 4 feladvány
Vásárlás - Királyság magyar változat
Vásárlás - Királyság 2 magyar változatTovább