2019-01-18


Újabb magyar nyelvű sakk e-könyv

Négyesi György-Honfi György:
A Magyar Egyéni Levelezési Sakk Bajnokságok


2016 decemberében jelent meg a feladványszerzőkről szóló e-könyv második kiadása. S ekkor határoztuk el, hogy jöhet a sakk harmadik ága, a levelezési sakk.

Ez az e-könyv a 39 magyar egyéni levelezési bajnoki döntő és az egy szál női bajnoki döntő kereszttábláit, a résztvevők döntő többségének az életrajzát és néhány játszmáját tartalmazza. Sajnos nem mindenkit sikerült felkutatni és játszmát is csak viszonylag keveset találtunk. Az utókor számára betettük a négy e-mail bajnokság kereszttábláit is.

A számítógépek megjelenése miatt a levelezési sakkozás végnapjait éli. Ki akarná a tudását összemérni ellenfele számítógépével? Vagy győzzön az, akinek jobb számítógépe, sakkprogramja van? Emiatt nagy valószínűséggel több levelezési bajnokságot, e-mail bajnokságot Magyarországon már nem rendeznek. Ezért könyvünk átfogó mű, az összes magyar egyéni levelezési sakk bajnokság és e-mail bajnokság adatait tartalmazza.

Reméljük, hogy felkelti kiváncsiságukat a könyv, hiszen maguk a sakkozók is keveset tudnak a sakk ezen ágáról.Vásárlási lehetőség
Tovább