Sakk-magazin logo
Üvegsakk készlet
SAKK-HÍREK


Felvétel a kedvencek közé






ONLINE




A SAKKOZÁS
világbajnokai




IN MEMORIAM




Magyar vonatkozású sakk-hírek röviden. Pár mondatban.


2008-10-20



2008-11-01


Korcsoportos világbajnokság
Vung Tau - Vietnám

Résztvettünk

73 ország 885 játékosa vett részt Vietnámban, Vung Tauban megrendezett korosztályos világbajnokságon. A magyar delegáció 2 fiúból és 4 lányból állt, ebből következik, hogy nem képviseltettük magunkat minden kategóriában. (MIÉRT NEM?!?) Egy Pekingben bevezetett új szabállyal is megismerkedhettek a játékosok, történetesen azzal, hogy aki óraindításkor nem ül az asztalnál, az vesztett! Állótólag a drezdai sakkolimpián is így lesz! Nekem nagyon tetszik ez az új szabály! Útólag belegondolva, inkább az a furcsa, hogy eddig nem így volt! Valamennyi sportnál így van ez, vajon miért volt a sakk kivétel ez alól a szabály alól?
A magyarok játékosok közül Juhász Kristóf (U14) érte el a legjobb helyezést, 11-ből 7 ponttal a 14. lett a 86 fős mezőnyben. Papp Petra (U16) a lányoknál 6 ponttal a 20. lett, Csirik András (U16) 6½ ponttal a 23. helyen zárt. A 14 év alatti lányoknál Bea Boglárka 5½ ponttal a 42. lett, Havanecz Bianka 4½ ponttal az 59. A 12 év alattiaknál Terbe Zsuzsanna 4½ pontja az 54. helyhez volt elég.


A verseny honlapja, éremtáblázat
Képek
Partik (ZIP)


2008-10-14



2008-10-29


Viswanathan Anand megvédte világbajnoki címét!

Vlagyimir Kramnyiknak esélye sem volt

Idő előtt befejeződött Bonnban a sakkvilágbajnoki párosmérkőzés az indiai sakkvilágbajnok Viswanathan Anand és kihívója, az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik között. A sakkozás 15. világbajnoka könnyedén védte meg világbajnoki címét a párosmérkőzés specialistának számító Vlagyimir Kramnyik ellen. A 12 fordulóra tervezett mérkőzés már az első félidőben eldőlt, Anand sötéttel megnyerte a 3. és az 5. partit, majd világossal a 6.-at is. Kramnyik a második félidőben a 10. partiban szépített ugyan, de Anand a 11.-ben egy döntetlennel elérte a meccs megnyeréséhez szükséges 6½ pontot és így megvédte világbajnoki címét. A mérkőzés magyar vonatkozása, hogy Vlagyimir Kramnyik egyik szekundánsa Lékó Péter volt. Remélhetőleg Viswanathan Anandot, az Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK játékosát hamarosan Magyarországon is üdvözölhetjük! Gratulálunk a világbajnoknak!


A világbajnokság honlapja
Részletes beszámoló, elemzésekkel
Partik





VISSZA TOVÁBB


Archivum



Látogatóim száma 2006. május 1-e óta:
Free Web Counter
HTML Hit Counters



 Copyright, Honfi György, 2006-2008