Sakk-magazin logo
Impresszum, elérhetőségek, jogi nyilatkozat

Üvegsakk készlet
SAKK-MAGAZIN ---> SAKK-KÖNYV

Magyar nyelvű sakk-könyvek.


Felvétel a kedvencek közéÚJ SAKK-KÖNYV!

Hol vásárolható meg a könyv? Mennyibe kerül?


TÁJÉKOZTATÓ


Megállításhoz húzza ez egeret a futó szövegre!

SAKK-MAGAZIN
........
.................
A sakk-magazin.hu elődjének, a sakk.extra.hu oldalnak a teljes tartalma
A legfontosabb magyar vonatkozású sakk-hírek
Magyar játékosok adatbázis. XIX., XX. és XXI. századi mesterek, nemzetközi mesterek, nagymesterek. Honfi György és Négyesi György rovata
Ismert és kevésbé ismert magyar sakk-szerzők. Négyesi György rovata
Sakk témájú cikkek. Egyelőre csak Honfi Károllyal és Honfi Károlynéval kapcsolatos írások, és az ő publikációik
A Magyar Egyéni Sakkbajnokságok résztvevői, táblázatai
A Magyar Egyéni Levelezési sakkbajnokságok résztvevői, táblázatai a XX. és XXI. században. Honfi György és Négyesi György rovata
Sakk-kvíz, érdekes kérdések és válaszok a sakk világából
Online sakkiskola letölthető tananyagokkal
Tájékoztató az alapfokú sakkoktatás tevékenységemről és a Honfi Károly sakkiskoláról

Magyar nyelvű sakk-könyvek
Magyar és idegennyelvű sakk-könyvek, folyóiratok, bulletinek
Sakk-linkek a főszerkesztő és a regisztrált olvasók ajánlásával
Sakkjátszma számítógép ellen, mások ellen
A legutóbbi évek mesterjátszmái megnyitások szerint
Honfi nagymester megnyitási repertoárja
PGN lejátszók letöltése
Apróhirdetés (futó szövegek - kék, fehér, narancs) feladása

ONLINE KÖNYVEK

Sakk példatár kezdőknek - ingyenes online sakk-könyv
Honfi György: Sakkolimpia, Hanti-Manszijszk, 2010 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv
Honfi György: Egyéni Európa Bajnokság, Aix-les-Brain, 2011 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv
Honfi György: Sakkcsapat Világbajnokság, Ningbo, 2011 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv

INGYEN ANYAGOK

A sakkjáték szabályai 9 leckében, ellenőrző kérdésekkel, egyszerű példákkal
Sakk példatár kezdőknek - ingyenes online sakk-könyv
Verőci Zsuzsa oktatóanyagai - edzőknek

A SAKKOZÁS
VILÁGBAJNOKAI
IN MEMORIAMMegjelent:
2021 december
A magyar sakk arcképcsarnoka
100 éves a Magyar Sakkszövetség
Szerző: Dőry Jenő-Nádasi TamásEz a nagyon szép, igényes kivitelű könyv az elmúlt évszázad legjelentősebb, a sakkhoz kötődő személyiségeit mutatja be. A könyvet a Magyar Sakkszövetség adta ki.

Megvásárolható 5.000.- Ft-ért a Magyar Sakkszövetségben, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.

Megrendelhető: itt.

Megjelent:
2019 október
Királyi játék
Szerző: Gárdos Péter


Ez a játszma vérre megy

regény


A könyv a magyar polihisztorról, Kempelen Farkasról, a sakkozógépéről, és arról a kisemberről szól, aki minden parti előtt belebújt hogy a "Sakkozó Török"-öt kezelje. A történet a XVIII. század végén játszódik - európai turnéra indulnak a géppel...

Olvassák el, érdemes! Izgalmas, fordulatokkal teli történetet olvashatnak, sok-sok iróniával fűszerezve. Néha az volt az érzésem, hogy Rejtő Jenő valamelyik művét olvasom.

További részletek: ITT.

Megjelent:
2018 október
Királyság
Szerző: Honfi György


A leghosszabb sakk feladványsorozat megjelent nyomtatásban!
272 miniatűr feladványból áll


Magyarországon biztosan ez a leghosszabb feladványsorozat, valószínűleg a világon is! Négyesi György sakktörténész barátommal hiába kutattunk, úgy tűnik, hasonlót még senki nem készített a világon! Azt biztosan állíthatjuk, hogy Magyarországon egészen biztosan nem! Sőt, a Nemzetközi Sakkszerzemény bizottság (WFCC) sem tud ilyen típusú rekordról.

Mint már korábban beszámoltam róla, 2016-ban látott először napvilágot a "Királyság", ekkor még e-könyv formában. (Lsd. alább!) Az akkori változat egy 128 darab - két és háromlépéses miniatűr - mattfeladványból álló feladványsorozatot tartalmazott. Ez volt az első rekord.

2017-ben ez a rekord bővült, a "Királyság 2" című e-könyvvel (Lsd. alább!), amelyben újabb 128 darab feladványom jelent meg, ezúttal - miniatűr két és háromlépéses - szabadmatt feladványok. A leghosszabb sakkfeladvány sorozat így már 256 feladványból állt.

Ez a kötet az előző két e-könyvem átdolgozott, kibővített, nyomtatott változata, 16 darab kettős követelményű feladvánnyal. (Ugyanaz az állás egy kétlépéses szabadmatt és egy négylépéses mattfeladvány!) A világ - valószínűleg - leghosszabb sakkfeladvány sorozatát tartalmazza, 272 feladványt!

Minden mezőhöz 4 állást készítettem, amely általában 4, 16 esetben pedig 5 feladványt jelent.

Kérem fogadják szeretettel, és ha tetszik, vásárolják meg a könyvet és ajánlják másoknak!

Ára: 2990.- Ft


Akció!!! 2018. október 31-ig!

Egy kötet ára csak: 2000.- Ft + postaköltség

Megjelent:
2017 április
Királyság 2 - ekönyv
Szerző: Honfi György


Rekord hosszúságú sakk feladványsorozat
Világrekord?!


Ez a kötet a ?Királyság? című könyv folytatása. Abban egy olyan sakk feladványsorozatot mutattam be, ahol mind a 64 mezőhöz két feladvány készült, egy kétlépéses és egy háromlépéses miniatűr matt feladvány, összesen 2x64=128 darab. 

Ebben a kötetben újabb 2 feladványt találhatnak minden mezőhöz, ezúttal egy kétlépéses és egy háromlépéses miniatűr szabadmatt feladványt, ismét 2x64=128 darabot. 

A két kötetben így, egy egészen különleges, rekord hosszúságú, 256 miniatűrből álló sakk feladványsorozatot található. Négyesi György sakktörténész barátommal hiába kutattunk, úgy tűnik, hasonlót még senki nem készített a világon! Azt biztosan állíthatjuk, hogy Magyarországon egészen biztosan nem! Sőt, a Nemzetközi Sakkszerzemény bizottság (WFCC) sem tud ilyen típusú rekordról.

Ára: 1990.- Ft

Vásárlási lehetőség: IT

Megjelent:
2016 december
Kluger Gyule élete, eredményei és 60 legjobb játszmája
Szerző: Négyesi György


Megjelent Négyesi György: Kluger Gyula élete, eredményei és 60 legjobb játszmája. Budapest, 2016 című könyve.

A kötet Kluger Gyuláról szól, aki fénykorában nagymesteri játékerőt képviselt. Kétszeres olimpikon, magyar bajnoki helyezése 1953-ban nagyon nagy eredménynek számított (Szabó nem indult, viszont Kluger 2. helyezett lett Barcza, Gereben, Tipary előtt). Miért is nem voltak jobbak az eredményei? Nos, ne feledjük legendás időzavarait. Nem volt olyan verseny, amelynek beszámolójában ne olvastunk volna erről, akár 1935-ben írták azt, akár 1975-ben. Mindezek fényében láthatjuk az életrajzát, az eredményeit és a legjobb 60 játszmáját.

Tiszteletpéldányként terjesztve
negyesigy@gmail.com
Mobil: 30 4358481


Megjelent:
2016 július
Királyság - ekönyv
Szerző: Honfi György


Egyetlen egy sakk feladványsorozat, 270 oldalon!

Egy egészen különleges, a világon egyedülálló, 128 feladványt tartalmazó, sakk feladványsorozatot mutatok be, ebben az ekönyvben. A sakktábla mind a 64 mezőjéhez készítettem egy kétlépéses és egy háromlépéses matt feladványt úgy, hogy miközben a sötét király bejárja az egész táblát a1-től h8-ig, addig a világos király helye kötött, vagy g2-ön, vagy b2-ön áll.

Ezek a feladványok a sakkozók körében egyik legnépszerűbb kategóriából, a legfeljebb 7 bábos, úgynevezett miniatűr feladványok közül valók. Az állások nem túl bonyolultak ezért még azoknak is van esélyük megfejteni, akik kevésbé tudnak sakkozni, de nem ígérem, hogy könnyű lesz!

Ára: 1990.- Ft

Vásárlási lehetőség: ITT.

Megjelent:
2016 május
Pawn dynamics (Gyalogdinamika)
Szerző: Mihók László és Mihók Olivér


Új sakk-könyv, új témafeldolgozás 6 nyelven!

?Előre gyalognép, vagy tán örökké akartok élni?? II. Frigyes porosz király harcra buzdító szavai adják a könyv mottóját.

Napjaink dinamikus sakkstílusára jellemző, hogy a taktikai lehetőségekkel telített állásokban a kreatív, pozíciós és a klasszikus stílust ötvöző játékkal, a logika, a fantázia és a technika egyesült erejével lehet érvényesülni.

A könyv a dinamikus sakk egyik területével, az aktív, támadó jellegű gyaloglépésekkel, áttörésekkel, torpedórombolókkal, király elleni támadással, szabadgyalog képzéssel, gyalogáldozatokkal, közbeiktatott lépésekkel, összefoglalva gyalogdinamikával foglalkozik. A szerzők elemezték a lépések céljait, motívumokat, technikákat, és mintegy 1200 versenypartiból szerkesztett állást kiválasztva, azokat lehetőség szerint a domináns motívumok szerinti csoportokba sorolták. A feladatokat 32 fejezetbe, három növekvő erősségű szintre osztották be, így a fejlődni és szórakozni vágyó sakkozók a kezdőtől a mesterszintig megtalálhatják a játékerejüknek megfelelő kombinációkat. A feladatok megoldásával a sakkozók megismerik és beépíthetik a játékukba ezt az érdekfeszítő, modern stílust, mélyebb barátságot köthetnek a gyalogokkal, így fejleszthetik a kombinációs és a számítási készségüket.

A könyvet az író saját maga terjeszti.

E-Mail: hoeflera@t-online.hu
Telefonos elérhetőség: +36-20/333-4244

A könyv ára: 3800.- Ft

További részletek: ITT.

Megjelent:
2014 március
Dinamika a sakkban
Szerző: Mihók László


A szerző könyve első részben tisztázza a sakkjáték alapfogalmait és alapelveit, majd a középjáték szinte minden elemét megvizsgálja, különös tekintettel a gyaloglépések dinamikájára. A 3. részben a sakk, sport, játék, tudomány, és művészet vonatkozásaival, a sakkedző, a tehetség kiválasztás és ápolás, illetve a sakk, mint csapatsport sportpszichológiai kérdéseivel foglalkozik.

A kézikönyv edzőknek és feltörekvő játékosoknak oktatásra, tanulásra és edzésre is egyaránt alkalmas. 256 oldalon közel 500 partit, illetve állást tartalmaz, a klasszikusoktól kezdve, de főleg hatvanas évektől napjainkig. Különlegessége, hogy 212 magyar sakkozó játszmáit bemutatva megörökíti az utóbbi évtizedek hazai alkotásait, és kiemelkedő nemzetközi sikereit is.

A FIDE mester-szerző felhasználja a nemzetközi sakkirodalom legújabb eredményeit, hozzátéve saját fejlesztéseit is. A könyvet Polgár László ajánlja, a szakmai lektor a szerző nemzetközi mester fia, tanítványa Mihók Olivér. A könyvet az író saját maga terjeszti.

E-Mail: hoeflera@t-online.hu
Telefonos elérhetőség: +36-20/333-4244

Ára: 3000.- Ft

Megjelent:
2013 december
SAKK PÉLDATÁR HALADÓKNAK
- Matt 2 lépésben -
100 miniatűr feladvány
Szerző: Honfi György


Megjelent Honfi György legújabb könyve! A kisalakú könyv (95x140 mm) zsebben elfér, és 100 miniatűr kétlépéses mattfeladványt tartalmaz. Hasznos utitársa lehet villamoson, buszon, vonaton! Bár a feladványok nem túl nehezek, mégis inkább haladó sakkozóknak ajánlom. A spirálkötés praktikus használatot biztosít.

Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban.

Ára: 990.- Ft

Megjelent:
2013 október
Hogyan döntöttem meg
Fischer rekordját?
Szerző Polgár Judit


Az Angol Sakkszövetség által 2012-ben az Év Könyvének választott mű a Műszaki Kiadó gondozásában magyarul is megjelent!

Szerzője Polgár Judit nagymester, kétszeres olimpiai bajnok, minden idők legjobb női sakkozója, aki közel negyedszázada megszakítás nélkül vezeti a női világranglistát.

A kötet a fiatal, még tinédzser Polgár Judit játszmáit, legszebb kombinációit mutatja be sakk tankönyv formájában megírva. Az ötlet nem új, én is ugyanezt a formát választottam édesapám, Honfi Károly nagymester munkásságát bemutató könyvemben. A tanulságos és részletes elemzéseken keresztül megismerhetjük egy igazán kivételes tehetségű játékos gondolkodásmódját a sakkjátékról. Az elemzések között Polgár Judit életrajzi vonatkozású történetei teszik még olvasmányosabbá a könyvet.

A könyv haladó sakkozók, és edzőik számára készült, mint sakkoktató, magam is használni fogom! A kötet egy sorozat (Sakktanítás) első darabja, kíváncsian várjuk a folytatást!

További részletek: ITT

Megjelent:
2012 március
SAKK-MATT III. - Taktika
Szerző: Mészáros András


Mészáros András könyvsorozatának harmadik darabja a sakkjáték legszebb részével a taktikával foglalkozik. Részletesen bemutatja a kombinációs motívumokat, mindegyikra példát is mutatva. Egy olyan tankönyv, amelynek áttanulmányozásával az érdeklődők fejleszthetik sakktudásukat.

Kezdőknek és oktatóknak ajánlom a kötethez tartozó példatárral együtt.

Ára a példatárral együtt: 5000.- Ft

Megjelent:
2012 március
SAKKPÉLDATÁR III.
Szerző: Mészáros András


A példatár Mészáros András: SAKK-MATT III. - Taktika tankönyvéhez kapcsolódik.


Ára a tankönyvvel együtt: 5000.- Ft

Megjelent:
2010 április
Sakk példatár kezdőknek
Szerző: Honfi György


Megjelent Honfi György legújabb könyve! A kisalakú könyv (95x140 mm) zsebben elfér, hasznos utitársa lehet villamoson, buszon, vonaton! Kezdő sakkozóknak ajánlom, akik szeretnék tudásukat fejleszteni. A spirálkötés praktikus használatot biztosít.

Kapható országszerte a Líra és Lant könyvhálózatában.

Ára: 990.- Ft

Kedvezményes ára itt a honlapon 2010. július 31-ig:

690.- Ft

Megjelent:
2010 január
SAKK-MATT II. - Végjáték alapok
Szerző: Mészáros András


Mészáros András könyvsorozatának második darabja a sakkjátszma végével, a végjátékkal foglalkozik. Egy olyan tankönyv, amelyet mind a sakkoktatók, mind az érdeklődők forgathatnak, jól tárgyalja a végjátékokban előforduló leggyakoribb állásokat.

Kezdőknek és oktatóknak ajánlom.

Ára: 1850.- Ft

Megjelent:
2009 november
MAGYAR SAKKLEXIKON
Szerzők: Lovas Dániel, Molnár Zoltán


"Lexikonunk szócikkeit a hazai sakk kultúrába beágyazott látásmóddal írtuk... átfogó ismeretet nyújt a királyi játék szabályairól, történetéről" és szereplőiről. A több, mint 1000 szócikk 12 témát ölel fel.

Szép kivitelű, jól szerkesztett, hézagpótló, úttörő munka - sok-sok hibával.


Megjelent:
2008 március
Sakkedző
Szerző: Hardicsay Péter


Sakkedzői elméleti kézikönyv

A szerző a Magyar Testnevelési Egyetem, majd a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán (TF) 1998-tól szervezi és vezeti a sakkszakedzői képzést, a TF Továbbképző Intézetében pedig 2002-től irányítja az OKJ-s szakmai végzettséget adó edzőképzést.

Ezt a könyvet a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (TF) egyetemi jegyzetnek fogadta el.

A könyv a Líra és Lant bolthálózatában kapható

Megjelent:
2007 december
1001 feladat kezdő sakkozóknak
Szerző: Honfi György


Példatárammal a sakkjáték népszerűsítését tűztem ki célul. Kezdő sakkozóknak, elsősorban gyerekeknek készítettem, de az idősebbeknek is jó szórakozást ígér! A sokféle feladat egyrészt a sakkgondolkodást, sakklogikát, másrészt a sakkmemóriát fejleszti. A feladatok egyszerűek, többségük kevés bábos (miniatűr) - kifejezetten kezdők számára készült... A 200 oldalas, szép kivitelű könyv 2007. december 14-én jelent meg.

AKCIÓ!!!
2009. szeptemberében a könyv csak 3000.- Ft-ba kerül!
ÉS
2009. szeptemberében 5-öt fizet, hatot kap! Legalább 10 példány megrendelése esetén a postaköltséget is átvállalom! (Más kedvezménnyel nem összevonható!)

Ára: 3290.- Ft

Megjelent:
2007 november
32 FIGURA - A SAKK REGÉNYE
Szerző: Farkasházi Tivadar


Részlet Farkasházy Tivadar könyvajánlójából:

Ezt persze a nagy magyar sakkozók írják 150 éve, nekem csak elmondták, már aki tehette. 32-en vállalkoztak rá, köztük féltucat külföldi világklasszis... Vigyázat, nem szakkönyv, ebből senki se tanulhat meg sakkozni, csak végigélhet újra ragyogó pályafutásokat, izgalmas kalandokat. 500 oldal, 200 kép, 30 játszma... Hogy mi a 32 beszélgetés műfaja? Köszönet. Amiért az ő jóvoltukból oly sok nap érezhettük magunkat mi is egy picit győztesnek. Mert egy ilyen kis országnak is lehet esze. Csak néha elveszti.

További részletek: www.farkashazy.hu/32figura

Megjelent:
2007 szeptember
SAKK-MATT I.
Szerző: Mészáros András


Részlet Mészáros András könyvajánlójából:

Munkámmal olyan tankönyvet kívánok, az érdeklődők kezébe adni, ami alapoktól ismerteti meg a sakkjátékot. Megírásának egyik fő célja az volt, ne csak a sakkozni tanulni vágyók használják, hanem a sakkot oktatók is.
Ez a könyv, amely egy sorozat első állomása, nem csak önképzésre ad lehetőséget, hanem az edzőknek, iskolai sakkoktatóknak is segítséget nyújt a sakk tanításához.

Ára a példatárral együtt: 3290.- Ft

Megjelent:
2007 szeptember
SAKKPÉLDATÁR I.
Szerző: Mészáros András


A példatár Mészáros András: SAKK-MATT I. tankönyvéhez kapcsolódik.

AKCIÓ!!!
Regisztráljon 2008-ban a SAKK-MAGAZIN.HU-ra! Ha ezzel egyidőben rendeli meg a könyvet és a példatárat, példányonként 3-3 kreditet kap ajándékba!

Ára a tankönyvvel együtt: 3290.- Ft

Megjelent:
2006 augusztus
Hogyan verjem meg aput sakkban?
Szerző: Murray Chandler


Részlet a könyvajánlóból:

Ez a sakk-könyv mindenkinek szól 8-tól 80 éves korig, a kezdőtől a mesterig. Világos, könnyen érthető formában magyarázza el, hogyan tudunk ügyes, kényszerítő mattok segítségével egy erősebb ellenfelet legyőzni (legyen az barát, csapattárs vagy éppen Apu!). Igazi játszmákból vett gyönyörű és tanulságos állások segítségével mutat be 50 végzetes mattot, amelyek felhasználásával a mesterek győzelemre vezetik játszmáikat. A kezdőknek egyszerűen a mattképek megtanulása és a példák élvezete nyújt majd segítséget a támadásvezetésben, a kombinációk és az áldozatok felfedezéséhez. Így válhat játékuk taktikailag egyre érettebbé. A gyakorlottabb játékosok számára a kombinációs ötletek közül sok adja majd meg a felfedezés örömét, olyanokat találnak köztük, amelyekre korábban sohasem gondoltak. A szakemberek egyetértenek abban, hogy a sémák felismerése a sakkban nagyon fontos része a sikernek, ez a könyv pedig gazdag választékát nyújtja ezeknek.

További részletek: www.ekren.hu

Megjelent:
2003 december
Az aranykapitány
Szerző: Jakobetz László


Az Aranykapitány az 1978-ban Buenos Airesben aranyérmet nyert magyar csapat kapitányáról, Papp Navarovszky Lászlóról szól, az ő életét, munkásságát ismerhetjük meg a könyv lapjairól játszmáin, feladványain, kortársai emlékezésein keresztül. A könyvet gazdag képanyag illusztrálja.


Megjelent:
2002 december
ÚJRA CSILLOG AZ EZÜST
Szerkesztette: Honfi György és Kállai Gábor


A kötet a 2002-es bledi sakkolimpia krónikája, ahol a magyar férficsapat ezüstérmet szerzett. A könyv 2002-ben jelent meg a Terasz.hu Kft kiadásában.

AKCIÓ!!!
Regisztráljon 2008-ban a SAKK-MAGAZIN.HU-ra! Ha ezzel egyidőben rendeli meg a könyvet, példányonként 3 kreditet kap ajándékba!

ELFOGYOTT!

Ára: 1500.- Ft

Megjelent:
2000 december
HONFI NAGYMESTER
Szerzők: Honfi György - Négyesi György


Honfi Károly (1930-1996) sakknagymester életéről, munkásságáról szól a könyv. Életművét játszmáin, kombinációin keresztül középjáték tankönyv formájában mutatja be. Magánkiadásban 2000-ben jelent meg. Már csak néhány példány van belőle.

Ára: 6000.- Ft


........
.................

© Honfi György 2008-2012.
| impresszum | kapcsolatfelvétel | regisztráció | jogi nyilatkozat |
Ha tetszik az oldal, ajánlja ismerőseinek, barátainak!