Sakk-magazin logo
Impresszum, elérhetőségek, jogi nyilatkozat

Üvegsakk készlet
SAKK-MAGAZIN ---> LINKEK

Sakk-linkek a főszerkesztő és a regisztrált olvasók ajánlásával.


Felvétel a kedvencek közéÚJ SAKK-KÖNYV!

Hol vásárolható meg a könyv? Mennyibe kerül?


TÁJÉKOZTATÓ


Megállításhoz húzza ez egeret a futó szövegre!

SAKK-MAGAZIN
........
.................
A sakk-magazin.hu elődjének, a sakk.extra.hu oldalnak a teljes tartalma
A legfontosabb magyar vonatkozású sakk-hírek
Magyar játékosok adatbázis. XIX., XX. és XXI. századi mesterek, nemzetközi mesterek, nagymesterek. Honfi György és Négyesi György rovata
Ismert és kevésbé ismert magyar sakk-szerzők. Négyesi György rovata
Sakk témájú cikkek. Egyelőre csak Honfi Károllyal és Honfi Károlynéval kapcsolatos írások, és az ő publikációik
A Magyar Egyéni Sakkbajnokságok résztvevői, táblázatai
A Magyar Egyéni Levelezési sakkbajnokságok résztvevői, táblázatai a XX. és XXI. században. Honfi György és Négyesi György rovata
Sakk-kvíz, érdekes kérdések és válaszok a sakk világából
Online sakkiskola letölthető tananyagokkal
Tájékoztató az alapfokú sakkoktatás tevékenységemről és a Honfi Károly sakkiskoláról

Magyar nyelvű sakk-könyvek
Magyar és idegennyelvű sakk-könyvek, folyóiratok, bulletinek
Sakk-linkek a főszerkesztő és a regisztrált olvasók ajánlásával
Sakkjátszma számítógép ellen, mások ellen
A legutóbbi évek mesterjátszmái megnyitások szerint
Honfi nagymester megnyitási repertoárja
PGN lejátszók letöltése
Apróhirdetés (futó szövegek - kék, fehér, narancs) feladása

ONLINE KÖNYVEK

Sakk példatár kezdőknek - ingyenes online sakk-könyv
Honfi György: Sakkolimpia, Hanti-Manszijszk, 2010 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv
Honfi György: Egyéni Európa Bajnokság, Aix-les-Brain, 2011 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv
Honfi György: Sakkcsapat Világbajnokság, Ningbo, 2011 - a legszebb kombinációk. Online sakk-könyv

INGYEN ANYAGOK

A sakkjáték szabályai 9 leckében, ellenőrző kérdésekkel, egyszerű példákkal
Sakk példatár kezdőknek - ingyenes online sakk-könyv
Verőci Zsuzsa oktatóanyagai - edzőknek

A SAKKOZÁS
VILÁGBAJNOKAI
IN MEMORIAM


AJÁNLOTT OLDALAK

NÉVLEÍRÁSÉRTÉKELÉS
honfi.extra.hu
Honfi György első honlapja 2000. január 1. és 2002. május 29-e között üzemelt és a szerző első internetes publikációit tartalmazza. Az oldalakon sok weblapon lejátszható sakkparti is található, többségük elemzéssel. Magyarországon elsőként tudósított a londoni Kaszparov-Kramnyik világbajnoki párosmérkőzésről.
Technikai okok miatt a weblapot a http://sakk-magazin.hu/honfi link alatt érhetik el a jövőben.

3
sakk.terasz.hu
Honfi György által 2002-2003-ban szerkesztett lap, sakk-hírekkel, cikkekkel, elemzésekkel, a sakkozók adatbázisával. Közös vállalkozásom a Terasz.hu Kft-vel pénzhiány miatt sajnos csak egy nagyon ígéretes kezdeményezés maradt. A nagymennyiségű anyagban rengeteg weblapon lejátszható elemzett sakkparti található.

5
sakk.extra.hu
A sakk.extra.hu a sakk-magazin.hu ingyenes mellékleteként funkcionál tovább. 2006 márciusa és 2008 szeptembere között szerkesztettem elsősorban azért, hogy egyrészt sakk-kvíz kérdésekkel lepjem meg olvasóimat, másrészt, hogy a magyar vonatkozású sakk-híreket egy helyen megtalálják. Elemzett sakkpartik, kombinációk, feladványok is találhatók az oldalon.
A sakk.extra.hu oldal teljes anyagát technikai okok miatt a sakk-magazin.hu alá költöztettem.

5
wikipedia
A magyar nyelvű Wikipédia sakk oldalán sok érdekes információ olvasható a sakkról, sakkozókról. Az egyre bővülő oldalt érdemes megnézni.

5
First Saturday honlapja
A First Saturday, azaz az Első Szombat versenyek Budapesten, a MSSZ székházában minden hónap első szombatján kezdődnek. Ezek a körmérkőzéses, nemzetközi versenyek a magyar és nemzetközi utánpótláskorú versenyzők számára biztosítanak versenyzési, Élő-pont szerzési, nemzetközi normateljesítési lehetőséget. A honlap - sajnos - angol nyelvű, a legfrissebb versenyek adataival, játszmáival, fotóival.

4
Maróczy Géza SE honlapja
A szegedi Maróczy Géza SE honlapja igényesen elkészített honlap, a sporegyesület és Csongrád megye sakkeseményeiről tudósít szöveges, képes, videós beszámolókkal, táblázatokkal.

4
Csuti Antal SK honlapja

A zalaegerszegi Csuti Antal SK csapata többszörös magyar bajnok, jelenleg is az egyik legjobb magyar klubcsapat. Az egyre bővülő honlapjukon a csapattal kapcsolatos információkon, híreken, partikon kívül sok más érdekességet is találhat a látogató. Érdemes felkeresni, igényesen elkészített honlap!

4
Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK honlapja
Az Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram Sport Klub csapata többszörös magyar bajnok, jelenleg a legjobb magyar klubcsapat. Olyan neves játékosok vannak az erőlistájukon, mint Viswanathan Anand, Alexei Shirov, Polgár Judit - hogy csak a 2700-asokat soroljam. A szép kivitelű honlapon rengeteg, főleg a csapattal kapcsolatos információ és kép található.

5
Barcza Gedeon SC honlapja
A budapesti Barcza Gedeon SC honlapja még fejlesztés alatt áll. Az ifjúsági egyesületnek van sakk, go és bridzs szakosztálya. Ez utóbbi két játék a sakkozók körében mindig is népszerű volt. Az egysület ifjúsági sakk szakosztályában országos szinten elismert nevelőmunka folyik.

3
Rapport Richárd honlapja
A 13 éves szombathelyi FIDE-mester 2009. augusztusában nagymesternormát teljesített. A normateljesítéséig vezető életutat követhetjük végig a fiatal sakktehetség saját honlapján, megismerkedhetünk eredményeivel, családjával, edzőivel és megnézhetjük legjobb partijait is.

4
Sipos István honlapja
Sipos István - sakkoktató.

Sipos István 2010-ben, 22 évesen lett nemzetközi sakkmester. Saját honlapján megismerhetjük őt, életútját, tanítványait és a róla, az interneten megjelent cikkeket.

4
Magyar Sakkvilág honlapja
A Magyar Sakkvilág című folyóirat a Magyar Sakkszövetség hivatalos lapja, elődei a Magyar Sakkélet és a Sakkélet hagyományait követi. Az újság honlapján a nyomtatott példánnyal és a Pozsonyi úti sakkbolttal kapcsolatos információkat találhat.

4
Magyar sakkszerzők
Mikitovics János honlapján a legismertebb magyar sakkszerzőkről találhat bő anyagot az olvasó. A kifejtett szerzők önéletrajzi adatain kívül a három legjobb feladványát is ismerteti a weboldal. Jól szerkesztett, igényes lap, amelyet mindenkinek, aki a feladványok iránt érdeklődik, szívből ajánlok.

5
zebrasakk.hu
Online játéklehetőség. Magyar nyelvű oldal, szép grafikával. Élő-pontszám alapján találhat magának gyengébb és erősebb ellenfelet is magának. A gondolkozási idő is változtatható.

5
Ultimate chess
Nagyon látványos, zenés sakkprogram. Sakkozni csak kezdő szinten tud. Mindenkinek szívből ajánlom - egyszer feltétlenül meg kell nézni!

5
Sakk Barátok.hu

Online sakk ingyen


A sakkbaratok.hu egy nemzetközi profi online sakkszerver, ahol magyar nyelvű kezelőfelületen játszhat. Egyszerű a kezelés, több százan vannak fenn online még délelőtt is. Regisztrálás nélkül is gyorsan ellenfélhez lehet jutni, lehet csetelni vele, és el lehet menteni a lejátszott játszmát PGN formában. A szerver számolja az Élő-pontokat is, persze ennek csak regisztráció esetén van értelme. A gondolkozási idő is változtatható. Láttam elemző modult is, a használatához regisztrálni kell. Játszhat online versenyeken, megnézhet nagymester elemzéseket, résztvehet online szimultánokon.

5
sakk.hu
A sakk.hu oldalon online lehet sakkozni másokkal. Érdemes regisztrálni - amely ingyenes. Sokan vannak online az oldalon - mindig akad ellenfél. A grafika igényes, de a figurák könnyen összekeverhetők. Kezdőknek nem ajánlom!

4
home.tvnet.hu
Sakkjáték a számítógép ellen. Először telepíteni kell különböző Windows összetevőket a számítógépre. Aztán egy kis spanyoltudás sem árt, ha az angol nyelvet választja a telepítéshez. A program végülis működik - csak gyengén játszik. A figurák megismerhetőek, de nem szépek. Kezdőknek való program.

4


Az oldal feltöltés alatt áll, regisztrált olvasóim is ajánlhatnak és értékelhetnek majd oldalakat!


..............SAKKOKTATÁS HALADÓKNAK SKYPE-ON! E-mail: honfi.gyorgy@sakk-magazin.hu Telefon: +36 70/570-1800..............
.................

© Honfi György 2008-2012.
| impresszum | kapcsolatfelvétel | regisztráció | jogi nyilatkozat |
Ha tetszik az oldal, ajánlja ismerőseinek, barátainak!